• hr
GAST 2017, dr. Zdunić

Dr. sc. Zdunić na čelu Komisije za ocjenjivanje vina i JAP-a Dionizijana

Kao i svake godine, u okviru 22. međunarodnog sajma GAST 2017, održat će se Dionizijana – 22. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića. Dodjela nagrada najboljima održat će se prvog dana sajma, 01. 03. 2017. u popodnevnim satima, u Spaladium areni.

Predsjednik komisije je dr. sc. Gordan Zdunić, istraživač, viši znanstveni suradnik zaposlen na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša, Split. Predstojnik je Zavoda za biljne znanosti. Znanstveni interes je identifikacija i karakterizacija sorata vinove loze upotrebom klasičnih i DNA metoda. Bio je suradnik na više domaćih i međunarodnih znanstvenih projekata. Usavršavao se na Sveučilištu u Kaliforniji u Davisu, SAD kao Fulbright-ov stipendist.

Trenutno je voditelj WI.GRA.GENE projekta koji se bavi genetičkom identifikacijom divlje loze (Vitis vinifera subsp. sylvestris) u potpori Hrvatske zaklade za znanost. Član je Vitis radne grupe pri European Cooperative Programme for Plant Genetic Resources (ECPGR), te ekspertne grupe za opseg regionalnih/podregionalnih procjena bioraznolikosti i ekosistema pri Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES). Autor je mnogih znanstvenih i stručnih članaka o autohtonim sortama vinove loze.